Recordraket Aalt Toersen krijgt vorm

Na de succesvolle test bij de RDW in Lelystad, heeft het recordteam van de Groene Tulp niet stil gezeten. Omdat de motor tijdens de rijdende vuurdoop nog in de testfase zat, reed Toersen toen zonder stroomlijn. Die stroomlijn is echter wel hard nodig om het record van 233 kilometer per uur te verbreken en dus is het team de afgelopen weken druk bezig geweest met glasvezel. 

Maarten Fijlstra, samen met Gerrit Tuenter en Toersen, verantwoordelijk voor de techniek van de 50cc-recordraket: “Het gaat nu echt de goede kant op, want de stroomlijn is bijna klaar. In het begin viel het niet mee om met glasvezel te werken. Nu ben ik een ervaren verwerker. Als de kuip helemaal klaar is, gaan we weer naar Lelystad om te kijken of alles werkt zoals we verwachten. Ik ga daar zeker van uit.”

Binnenkort meer over het bijzondere project. Maar klik voor je verder gaat nog even onderstaand fotoalbum aan! 

 

[justified_image_grid ids=20085,20086,20087,20088,20089]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.