woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rentree Bennie Streuer na zwaar ongeval

Begin april maakte zijspancoureur Bennie Streuer een enorme klapper op het circuit van Oschersleben. Het leverde hem o.a. gebroken rugwervels en ribben op. In eerste instantie werd hem verteld dat een volledig herstel zeker zes en wellicht negen maanden in beslag zou nemen. En nu, ruim drie maanden na die verschrikkelijke crash, staat hij voor zijn rentree tijdens de Nederlandse ronde van het WK zijspan tijdens het Superbike weekend. Streuer verhaalt nuchter over zijn ongeluk en het lijkt erop dat hij zonder enige schroom weer aan de start zal staan. Revalideren deed hij vier weken in de revalidatiekliniek van Bayern München.

Meedoen met zijspanracer Egbert Streuer

Eer het zover is heeft hij veel moeten doen. Streuer: ‘Het enige dat herbruikbaar was is de benzinetank. Verder heb ik alles moeten vernieuwen. De crash is veroorzaakt door een afgebroken moer van de voorwielophanging. Ik heb nog niet kunnen trainen met het nieuwe materiaal. Als het nieuwe materiaal goed werkt ga ik in Assen rijden. Als alles goed functioneert moet de top-vijf haalbaar zijn’

Niet alleen het materiaal is nieuw, want zijn bij de crash ongedeerd gebleven passagiere Emmanuelle Clément zit inmiddels bij iemand anders in de bak. Als vervanger van de Française stapt in Assen Jeroen Remmé in de bak. Een paar jaar geleden hebben beiden in Hongarije al eens samen gereden.

Het WK Superbike is van 23-25 juli op het TT Circuit Assen, met kwalificaties op vrijdag en zaterdagmorgen en races op zaterdagmiddag en zondag. De taluds zijn afgesloten, alle toeschouwers kunnen een plekje zoeken op de tribunes.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen