Rossi gaat door

Valentino Rossi wil na 2014 nog twee seizoenen doorgaan met racen op het hoogste niveau. De Italiaanse halfgod wilde oorspronkelijk na de GP van Mugello de beslissing nemen of door te gaan. Hij wilde een stijgende lijn in zijn prestaties zien ten opzichte van vorig jaar en betere resultaten neerzetten. Door zijn tweede plaats in Qatar is Rossi er nu al zeker van dat hij doorgaat met racen. “Ik denk dat ik mijn contract met Yamaha ga vernieuwen. Ik heb nooit echt het idee gehad om te stoppen. Ik ben goed in vorm en het racen geeft me nog altijd veel plezier. Het is het mooiste in mijn leven. Ik hou van het leven als coureur en alles wat daarbij hoort, ook de harde trainingen en het over de hele wereld reizen. Dus zolang als ik competitief ben, ga ik door.”

Veteraan Rossi heeft zin om de strijd aan te gaan met de ‘generatie tractiecontrole’. De aankomende wedstrijden in Texas en Argentinië zullen veel duidelijk maken of dat er ook in zit. Rossi presteert altijd goed in Qatar – ook vorig jaar eindigde hij er op de tweede plaats – maar hij schat zijn prestatie dit jaar hoger in. “Het scheelde niet veel met de eerste plaats. Ik heb mijn hele carriere op een hoog niveau gereden, maar het is lastiger dan vroeger. De titel nogmaals winnen is zeer lastig, maar het is ook goed als we tenminste bij elke race vooraan meestrijden.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.