Rossi hekelt Ducati

Gisteren was op diverse websites te lezen dat Valentino Rossi niet op een breuk van Ducati zou aansturen. Maar hoe wij dan het volgende nieuwsbericht moeten interpreteren is niet helemaal duidelijk… Rossi is namelijk niet te spreken over Ducati. De Italiaanse motorcoureur slaagt er maar niet in furore te maken op de machine uit zijn eigen land. Rossi opende het seizoen in Qatar met slechts de tiende plek.

”De problemen zijn duidelijk. Die liggen niet bij mij, maar bij Ducati”, zegt Rossi in het Italiaanse motorsportblad Motosprint. Rossi stapte eind 2010 over van Yamaha naar Ducati. Sindsdien heeft de 33-jarige racer geen Grand Prix meer gewonnen. ”Mijn leeftijd speelt ook een rol, dat is waar, maar ik ben het winnen echt nog niet verleerd. Het is aan de baas van Ducati om mij te helpen aan een betere motor.”

De Ducati heeft voornamelijk last van ‘onderstuur’, weet Rossi. ”Die is er de oorzaak van dat de motor niet goed accelereert.” “Het ongelooflijke is dat dit probleem al bestaat sinds ik Ducati rij. Maakt niet uit welke versie”, vertelt Rossi, die twijfelt aan een langer verblijf. ”Mijn doel was om twee jaar te racen bij Ducati en voor de winst te gaan, maar nu strijd ik voor maximaal de vijfde of zesde plaats. Daar word ik niet vrolijk van.”

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?