donderdag 22 februari 2024

Valentino Rossi één coronatest verwijdert van MotoGP Europa in Valencia

Na het missen van de laatste twee races als gevolg van een positieve coronatest, heeft Valentino Rossi eindelijk negatief gereageerd op de PCR-test. Inmiddels is hij weg naar de Europese Grand Prix.

Minstens één goed bericht voor Yamaha: Valentino Rossi testte donderdag negatief op de PCR-test en reist nu al naar Valencia. Daar gaat hij dit weekend deelnemen aan de Grand Prix. Tenminste, da’s de bedoeling. Zijn aanwezigheid is nog niet zeker.

Dit is waarom Valentino Rossi nog niet stopt

Om de MotoGP-paddock in te gaan, moet Valentino Rossi eerst nog een tweede PCR-test afleggen. Die doet hij vandaag. Als hij weer negatief is, kan hij meedoen aan de Europese Grand Prix op het Ricardo Tormo Circuit.

Voor de eerste race op Aragón testte Valentino Rossi positief op corona en kon hij niet aan beide races op het circuit deelnemen. Zijn aanwezigheid in Valencia was praktisch uitgesloten nadat hij deze week weer positief testte.

Amerikaanse vervanger voor Valentino Rossi

Yamaha had al een vervanger voor hem gevonden voor deze Europese Grand Prix, de Amerikaan Garrett Gerloff. Die zou zelfs zijn MotoGP-debuut maken. Dat hangt nu aan een zijden draadje.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen