Valentino Rossi één coronatest verwijdert van MotoGP Europa in Valencia

Na het missen van de laatste twee races als gevolg van een positieve coronatest, heeft Valentino Rossi eindelijk negatief gereageerd op de PCR-test. Inmiddels is hij weg naar de Europese Grand Prix.

Minstens één goed bericht voor Yamaha: Valentino Rossi testte donderdag negatief op de PCR-test en reist nu al naar Valencia. Daar gaat hij dit weekend deelnemen aan de Grand Prix. Tenminste, da’s de bedoeling. Zijn aanwezigheid is nog niet zeker.

Dit is waarom Valentino Rossi nog niet stopt

Om de MotoGP-paddock in te gaan, moet Valentino Rossi eerst nog een tweede PCR-test afleggen. Die doet hij vandaag. Als hij weer negatief is, kan hij meedoen aan de Europese Grand Prix op het Ricardo Tormo Circuit.

Voor de eerste race op Aragón testte Valentino Rossi positief op corona en kon hij niet aan beide races op het circuit deelnemen. Zijn aanwezigheid in Valencia was praktisch uitgesloten nadat hij deze week weer positief testte.

Amerikaanse vervanger voor Valentino Rossi

Yamaha had al een vervanger voor hem gevonden voor deze Europese Grand Prix, de Amerikaan Garrett Gerloff. Die zou zelfs zijn MotoGP-debuut maken. Dat hangt nu aan een zijden draadje.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?