Schouten definitief gestopt

Raymond Schouten zal vanaf komend wegrace seizoen niet meer actief zijn in de wegracerij. De 28-jarige coureur uit Waardhuizen zet definitief een punt achter zijn wegracecarrière. Schouten was sinds jonge leeftijd actief in de motorsport. Op vierjarige leeftijd reed hij voor het eerst op een motorcrossmachine en na enkele jaren in de motorcross te hebben gereden maakte hij op dertienjarige leeftijd de overstap naar het asfalt en begon zijn carrière in de scooterrace om daarna de overstap te kunnen maken naar de Cup, ONK, EK en zelfs WK.

 

Schouten: “Het is geen beslissing die zomaar uit de lucht komt vallen. De laatste paar jaren heb ik er iedere winter wel over nagedacht om te stoppen maar steeds kwam er weer iets op mijn pad waardoor ik toch weer doorging met racen. Maar ik heb nu de knoop definitief doorgehakt. Iedere keer als ik op mijn motorfiets stap en de pitsstraat uitrijdt geniet ik nog steeds, racen is iets wat ik mijn hele leven heb gedaan en nog steeds geweldig vindt en ik denk dat zo’n gevoel ook nooit weg zal gaan, ook al zou ik nog 50 jaar doorgaan met racen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen op die motorfiets stappen. De motivatie wordt steeds moeilijker om te vinden, financieel wordt het ieder jaar moeilijker, ik word ook steeds ouder en ga ook meer over de toekomst nadenken en ga zo nog maar even door.”

 

“Mijn doel was altijd om professioneel motorcoureur te worden, helaas is dit niet gelukt. Maar als ik nu terugdenk aan wat ik allemaal gedaan en bereikt heb, kan ik tevreden en trots terugkijken. Ik heb twee Nationale titels, Superstock 600 en Supersport 600, twee WK Endurance overwinningen, vele pole positions, overwinningen en podiumplaatsen in het ONK, EK en IDM, en gereden in de Grand Prix, FIM Cup Superstock 1000 en het BSB.”

 

“Of mijn huidige rugblessure de reden is waarom ik stop? Ja en nee. De beslissing heb ik al eerder gemaakt, maar door deze blessure weet ik zeker dat het genoeg is. Ik heb in de afgelopen vijf jaar drie serieuze blessures opgelopen. In 2009 had ik de zware valpartij op het circuit van Brno waarbij ik hoofdletsel opliep waar ik tot op de dag van vandaag nog hinder van ondervindt. Dan was er eind 2011 mijn crossongeluk met onderbeen breuk(en) en momenteel mijn rugletsel.”

 

“Ik wil iedereen bedanken die mij tijdens mijn carrière heeft gesteund. Familie, vrienden, sponsoren, zij waren er allemaal voor mij tijdens de mooie en minder mooie momenten en mede dankzij hen heb ik kunnen bereiken wat ik heb bereikt.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.