Seeley slaat toe op NW200

Onverwacht wist Alastair Seeley de dubbel te pakken op de eerste racedag van de North West 200. De Noord-Ierse coureur kende namelijk technische problemen tijdens de Supersport-kwalificatie en moest daardoor racen in de B-groep, maar dat deed hij met verve. Door een geweldige laatste ronde op zijn Kawasaki ZX-6R wist hij uiteindelijk Michael Dunlop te verslaan. Na vijf ronden op het Triangle circuit kwam de Honda-coureur slechts anderhalve seconde tekort om de eerste zege van de NW 200 van 2013 op zijn naam te schrijven.

Die eer ging nu dus naar Seeley. Ruim achter dit Noord-Ierse tweetal eindigde Guy Martin als derde in de eerste race van de donderdagavond. De enige Nederlander die meedeed aan de Supersport-wedstrijd was Peter Heijmans. De Yamaha-coureur reed zichzelf naar een 29ste plaats.

De Superstock 1000 kende een nog spannender einde, aangezien het verschil tussen winst en de tweede plek slechts 0,296 seconde was. Bruce Anstey leek op weg te zijn naar zijn tiende NW 200-zege, maar moest lijdzaam toezien dat Alastair Seeley met een marginaal onderscheid uiteindelijk zijn tweede zege van de dag kon grijpen. Gary Johnson moest meer dan zestien seconden toegeven op de eerste twee man, maar mocht wel plaatsnemen op het podium.

Branko Srdanov eindigde zijn tweede North West 200-race uit zijn carrière als dertigste. Tussen deze twee wedstrijden in zat namelijk nog een race met Supertwins (tweecilinders met een cilinderinhoud van 650 cc) waar zowel Srdanov en Heijmans aan meededen. Ze eindigden de wedstrijd respectievelijk als zeventiende en achttiende.

De winnaar van deze Supertwin-race was de niet onbekende Jeremy McWilliams. De voormalig GP-coureur is inmiddels 49 jaar oud, maar weet nog altijd hoe je hard moet rijden. Op een Kawasaki ER-6 behaalde hij zijn eerste North West 200-zege, vlak voor de sterk rijdende James Hillier. Het verschil; 0,8 seconde. Jamie Hamilton kwam verrassend op plek drie uit.

De resterende races staan gepland voor vandaag.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.