zondag 19 mei 2024

Senna van den Hoven met wildcard in World Supersport 300 op TT Circuit Assen

Het Molenaar Racing Team heeft een wildcard ontvangen voor de Pirelli Dutch Round van het World Superbike kampioenschap in Assen. Senna van den Hoven zal met de Arie Molenaar Motors / Nutec Kawasaki Ninja 400 uitkomen in de World Supersport 300 klasse.

Het prestigieuze World Superbike kampioenschap opende het seizoen eind februari in Australië en zal na een tweede evenement in Spanje naar Nederland komen. Het TT Circuit in Assen is van 19 tot en met 21 april het toneel van de Pirelli Dutch Round. Net zoals afgelopen jaren heeft het Molenaar Racing Team een wildcard mogen ontvangen voor de World Supersport 300 klasse. Voor Senna van den Hoven is het zijn debuut in een WK-wedstrijd, terwijl Thom Molenaar voor het eerst als teammanager aan de pitmuur staat.

MotoGP voorbeschouwing: 2024 het jaar van de verbroken MotoGP-records

Het team maakte met Van den Hoven begin februari de eerste kilometers van het jaar in het Spaanse Valencia en Cartagena. Daar wist de twintigjarige coureur uit Achterveld scherpe rondetijden te noteren. Het team begint dan ook met een goed gevoel aan de volgende trainingen in Spanje. De voorjaarstrainingen worden begin april afgesloten met een testdag op het TT circuit van Assen om optimaal voorbereid te zijn op het Superbike evenement.  

Tijdens het evenement zal Senna van den Hoven op vrijdag in de ochtend een vrije training rijden waarna in de middag de Superpole volgt.  Zowel op zaterdag als zondag wordt er ’s ochtend een warming up en in de middag een race verreden. Het team gaat uiteraard zijn uiterste best doen om voor eigen publiek, en in het bijzonder alle sponsors en fans, een mooie prestatie neer te zetten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen