SMA viert feest

Met dubbele races van de Dutch Supersport, Dutch Superbike en KTM Duke Battle, een lage prijs van 15 euro voor een hele dag wegracespektakel en de rentree van Raymond Schouten, belooft de DTC Elektro Speed Challenge op 10 juni op het TT Circuit Assen een prachtig evenement te worden. Deze, door de SMA georganiseerde, wegrace met internationale deelname telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Na de problemen rondom de Paasraces, die uiteindelijk georganiseerd werd door de HAMOVE, leek de rol van de SMA uitgespeeld te zijn.

Er staan vijf verschillende klassen aan de start bij deze wedstrijd, die mede in het teken staat van het 90-jarig bestaan van de Motorclub Assen & Omstreken. Met de grote kanonnen van de Dutch Superbike, de Dutch Supersport en niet te vergeten de zijspanklasse, wordt deze race samen met de Dutch Moto3 en de KTM Duke Battle een bijzonder interessante wedstrijd. Het is een sleutelwedstrijd voor vele rijders, want de coureurs zijn halverwege het seizoen.

De DTC Elektro Speed Challenge is organisatorisch in handen van de SMA, die in 2011 een eenheid is geworden met de Motorclub Assen & Omstreken. Deze bestaat dit jaar 90 jaar en tijdens de races zal daar zeker bij worden stilgestaan. Het programma begint zondag 10 juni om 10.00 uur met een pitwalk waarbij iedere bezoeker de racemotoren van dichtbij kan bekijken. Om 11.00 uur begint het raceprogramma. Zaterdag 9 juni wordt er getraind vanaf 10.00 uur.

De SMA hanteert vanwege het jubileum een lage entreeprijs. Voor 15 euro kan de raceliefhebber de gehele zondag genieten. Hierbij zijn een programmamagazine, toegang tot de pitwalk op zondagochtend en gratis parkeren inbegrepen. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding van een volwassene.

Foto: Ad van de Graaf

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.