Spectaculair fotoboek over motorsport

Bijna twee jaar werkten het fotografenduo Jan en Hetty Burgers en journalist Frank Weeink aan het Engelstalige fotoboek Continental Circus – The Races and the Places, the People and the Faces. Hun gezamenlijke inspanningen leverde een uniek ‘Best Of’-motorsportboek op dat een beeld schildert van het leven op en naast de circuits gedurende de eerste helft van de jaren zeventig. Het is een soms ontroerend, vaak onthullend en altijd spectaculair beeld.

Van 1970 tot en met 1976 maakten Jan en Hetty Burgers deel uit van het zogenoemde ‘Continental Circus’ dat grenzen overstak en van circuit naar circuit reisde. Hun foto’s werden gepubliceerd in bladen over de gehele wereld. Jan maakte niet alleen geweldige actiefoto’s, Hetty en hij waren ook gefascineerd door het dagelijkse leven in het rennerskwartier.

Met hun camera’s legden zij een racende gemeenschap vast die een passie voor de sport deelde. Buiten het licht van de schijnwerpers kon dit ‘paddock life’ echter zwaar en wreed zijn voor coureurs en hun families. Jan en Hetty maakten vele vrienden, maar verloren er gedurende de jaren ook te veel.

Continental Circus – The Races and the Places, the People and the Faces verschijnt half december 2013. De prijs bedraagt 29,90 euro (exclusief verzendkosten). Het boek is te bestellen via www.mastixpress.nl en www.classicgp.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.