Stefan Bradl naar Honda WSBK

Het WK Superbike-team van Honda heeft Stefan Bradl getekend voor het seizoen van 2017. De 26-jarige Duitser maakte zijn debuut in de voormalige 125-klasse van de MotoGP in 2005 en stond ondertussen op negentien podia en won zeven races. Bradl verlaat het MotoGP-fabrieksteam van Aprilia. De voormalig Moto2-wereldkampioen van 2011 zal daarmee de nieuwe teamgenoot worden van Nicky Hayden.

De teammanager van het team, de Nederlander Ronald ten Kate, geeft aan hard te zullen gaan werken aan goede resultaten. “Net als alle rijders die uit de MotoGP komen zal hij moeten wennen aan het karakter van de superbike dat op een productiemodel is gebaseerd. Maar aangezien hij vrij jong is, zal hij vast snel leren.”

Bradl zelf belooft hier het volgende over: “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging in dit competitieve team. Hoewel dit een heel nieuwe ervaring zal worden, zal ik proberen om mij zo snel mogelijk aan te passen om goede resultaten te behalen. Ik ben super gemotiveerd voor dit nieuwe avontuur!” De plek in het team is hiermee definitief weg voor de Nederlander Van der Mark, wat een overstap naar een ander team (dat van Yamaha) alleen nog maar meer bevestigt.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.