Yamaha-team wint Suzuka 8 Hours

Na vorig jaar sinds 1996 een overwinning te pakken in het endurance-evenement op het Japanse Suzuka-circuit lukte het Yamaha dit jaar weer om de Suzuka 8 Hours te winnen. Het team maakte dan ook veel kans, nadat Yamaha eigenlijk al het hele weekend vrij dominant was op het beroemde Japanse circuit. Het team bestond uit MotoGP-coureur Pol Espargaro, WK Superbike-rijder Alex Lowes en Yamaha’s MotoGP-testrijder Katsuyuki Nakasuga. 

Het was laatstgenoemde coureur die – typisch voor een endurancerace- rennend naar de motor van start ging en deze met in het bezit van de koppositie overhandigde aan teamgenoot Alex Lowes. Deze Superbike-coureur deed hier niet voor onder, want op het moment dat Pol Espargaró het stokje kreeg overgedragen had het team een voorsprong van 20 seconden. Espargaró klokte op zijn beurt als eerste een tijd onder de 2 minuut 10. De voorsprong werd vanaf dat moment niet meer afgestaan en vergroot tot ruim de tijd die nodig is om een ronde te rijden, voordat de eer aan Lowes toekwam om de motor voor het laatst over de finish te rijden. De strijd om de tweede plaats was spannender en werd uitgevochten tussen team Green Kawasaki met onder andere Leon Haslam en Yoshimura Suzuki waarin bijvoorbeeld Noriyuki Haga meereed.

Voor Michael van der Mark zat het niet mee. Na vorig jaar al teamgenoot Casey Stoner te hebben zien crashen, werd het dit keer weer een ‘Did Not Finish’ voor de Nederlander. Teamgenoot Nicky Hayden moest de motor aan de kant zetten vanwege een technisch probleem en dat betekent ook in deze race een vroegtijdig einde.

Foto: Facebook-pagina Michael van der Mark

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.