Stoner gaat wellicht toch racen

Casey Stoner heeft in een interview Australisch journalist Colin Young aangegeven dat er komend seizoen wellicht toch wildcard-optredens in de pijplijn zitten.

Ducati zou er voor open staan, wanneer Stoner maar wil, maar echte beslissingen zouden nog niet gemaakt zijn. De laatste Australische wereldkampioen reed in 2010 voor het laatst voor het Italiaanse merk in de MotoGP, waarna hij vertrok naar Repsol Honda. Na zijn pensioen eind 2012 bleef Stoner voor Honda werken, als test- en ontwikkelingsrijder voor HRC. Afgelopen zomer racete hij zelfs nog – met onder meer Michael van der Mark – de Acht Uren van Suzuka op een Honda Fireblade. Al kwam die race vroegtijdig ten einde toen Stoner na een kwartier in de baan hard crashte.

Een comeback bij Ducati kwam afgelopen winter vrij plots, en uiteraard staken meteen geruchten de kop op dat de Australiër een rentree zou gaan maken in de klasse die hij na 2012 verliet, omdat het in zijn ogen niet langer de sport was waar hij verliefd op geworden was. Aan zijn eigen snelheid heeft Stoner nooit getwijfeld, en hij ontkent ook ten zeerste dat dit op enig moment de reden was om toen te stoppen.

Stoner geeft in het interview verder vooral aan zich voorlopig op testwerk toe te leggen met als doel Ducati weer aan het winnen te krijgen, maar al met al laat de Australische semi-pensionado toch ook aardig doorschemeren wel open te staan het weer op te nemen tegen Pedrosa, Lorenzo en Rossi. Ook zou het de eerste keer worden dat Casey Stoner aan de start staat samen met zijn vervanger bij Repsol Honda, Marc Márquez.

Duimen dan maar?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?