maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stoner stopt na dit seizoen!

De Australische motorcoureur Casey Stoner heeft donderdag een opvallende mededeling gedaan. De tweevoudig wereldkampioen in de MotoGP beëindigt aan het eind van dit seizoen zijn carrière. De pas 26-jarige Stoner wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin.

De coureur maakte zijn besluit bekend tijdens een persbijeenkomst op het circuit van Le Mans, waar zondag de Grote Prijs van Frankrijk wordt verreden. De rijder van Honda is na drie races leider in het kampioenschap van de koningsklasse.

Hij veroverde in 2011 (Honda) en in 2007 (Ducati) de wereldtitel en heeft in totaal 35 Grand Prix-races in de MotoGP gewonnen. ”Na lang nadenken en vele gesprekken met mijn familie en echtgenote, heb ik besloten na dit seizoen te stoppen met de wedstrijdsport”, zei Stoner.

”Na zo veel jaren in de sport waarvan ik hou, maar waarvoor ik ook veel heb opgeofferd, voel ik niet langer de passie. Dan is het maar het beste om te stoppen”, aldus de Australiër.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen