Stoner stopt na dit seizoen!

De Australische motorcoureur Casey Stoner heeft donderdag een opvallende mededeling gedaan. De tweevoudig wereldkampioen in de MotoGP beëindigt aan het eind van dit seizoen zijn carrière. De pas 26-jarige Stoner wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin.

De coureur maakte zijn besluit bekend tijdens een persbijeenkomst op het circuit van Le Mans, waar zondag de Grote Prijs van Frankrijk wordt verreden. De rijder van Honda is na drie races leider in het kampioenschap van de koningsklasse.

Hij veroverde in 2011 (Honda) en in 2007 (Ducati) de wereldtitel en heeft in totaal 35 Grand Prix-races in de MotoGP gewonnen. ”Na lang nadenken en vele gesprekken met mijn familie en echtgenote, heb ik besloten na dit seizoen te stoppen met de wedstrijdsport”, zei Stoner.

”Na zo veel jaren in de sport waarvan ik hou, maar waarvoor ik ook veel heb opgeofferd, voel ik niet langer de passie. Dan is het maar het beste om te stoppen”, aldus de Australiër.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?