Stoner terug naar Ducati

Foto: 2Snap

Vijf jaar werkte Casey Stoner voor het Repsol Honda-team. In 2011 wist hij zelfs de wereldtitel te pakken op de Honda. Na zijn ‘pensioen’ in 2012 startte de Australiër met zijn werk als testrijder van de MotoGP-fiets van Honda. Een paar keer per jaar was hij op het circuit te vinden met deze motor. In het persbericht van Honda Racing Corporation wordt de tweevoudig wereldkampioen door de hoge baas – Nakamoto – bedankt voor de fijne jaren.

In een soortgelijk persbericht heet Ducati Corse Stoner juist welkom terug. In dienst van Ducati behaalde Stoner in 2007 zijn eerste wereldtitel. Vanaf 1 januari 2016 zal Stoner weer voor de Italianen werken. Als testrijder maar tevens als ‘merkambassadeur’. Die baanomschrijving heeft nieuwbakken collega Troy Bayliss ook. Stoner heeft voor het komende jaar al een aantal zaken op de planning staan. Zo zal hij een aantal MotoGP-testen doen maar ook is hij aanwezig tijdens de World Ducati Week die van 1 tot en met 3 juli wordt georganiseerd op het circuit van Misano. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.