Stoute Cross nu met grasbaanrace

De komende tiende editie van de Stoute Cross heeft weer genoeg verrassingen in petto. De populaire Grasbaanrace, die een paar jaar weg is geweest uit Nunspeet, komt tijdens de Stoute Cross in een nieuw jasje terug. De Stoute Cross begint dit jaar op vrijdag 20 september.

Vanaf 17.00 uur is het terrein open voor het publiek. De aanlevering van voertuigen start die dag al op 14.00 uur. Aansluitend is er een programma met show, muziek en spektakel. Naast de voorstelling met veel demovoertuigen zal op de vrijdagavond ook om 19.00 uur een race met veel verassingen worden gereden in een aantal manches.

In deze klasse rijdt een flink aantal bekende Stoute Crossers uit de afgelopen jaren mee. Ook zijn er races met Gazonmaaiers, Strandkarts, en Supermoto’s op vrijdag. Opvallend zijn ook de Dakar voertuigen die op de vrijdagavond worden ingezet.

Vanouds is de zaterdag de familiedag bij uitstek. De kassa’s gaan dan om half negen open en alle deelnemende klassen komen op deze dag ruimschoots aan bod. Auto’s, brommers, motoren en quads worden afgewisseld met showklassen en demovoertuigen. Niets is te gek op deze dag.

Stuntvlieger Ewald Polinder zorgt op vrijdag en zaterdag met zijn Extra 300L, bekend van de Red Bull Air-race, voor het nodige stuntwerk in de lucht. Daarnaast zullen uit de lucht als openingsact ook weer tal van parachutisten het terrein gebruiken als landingsplaats.

Evenals voorgaande jaren is de cross op zaterdag geen wedstrijd, maar gaat het om de deelnemers die met de leukste-mooiste-gekste uitvoering meedoen. Voor hen is er per klasse een onderscheiding in de vorm van een beker. Ook zijn er dit jaar meer interessante prijzen te veroveren.

Kijk op www.stoutecross.nl voor meer informatie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.