Strijd ter titanen in NSF100

Djim Ulrich en Victor Steeman streden afgelopen zaterdag in een rechtstreeks duel om de overwinning van de vijfde wedstrijd van het Molenaar NSF100-kampioenscahap. De kemphanen zochten elkaar direct na de start op en reden al snel weg van de rest.  Onderling inhalen zorgde voor een spannende titanenstrijd in beide races waarbij Ulrich uiteindelijk aan het langste eind trok.

De lay-out van de TT Junior Track was voor de gelegenheid omgegooid waardoor de rijders de baan tegengesteld reden.  Trainer Joey Litjens zag een wat onstuimig begin van de dag en relateerde dat voornamelijk aan de baan die dit keer linksom ging: “Veel Europese banen gaan rechtsom en daar zijn we toch meer aan gewend. Dat de meeste rijders een wat onrustige indruk gaven in de eerste training heeft denk ik te maken met de aangepaste lay-out. Maar dat is alleen maar goed, daar leren de coureurs van.”

Nu de zomerstop is aangebroken krijgen de coureurs de gelegenheid om veel te trainen en de conditie op peil te houden. Litjens verwacht dat er na de zomerstop andere wedstrijden gereden worden: “De coureurs gaan allemaal een klas omhoog of soms zelfs naar de middelbare school. Dat zorgt voor veranderingen en dat zal je straks terug zien op de baan. Ik verwacht dat ook de  bescheiden, rustige jongens nu meer van zich gaan laten horen. Straks hebben ze meer praatjes!”

Einduitslag vijfde wedstrijd:
1. Djim Ulrich
2. Victor Steeman
3. Jeffrey Buis
4. Kevin Mijwaart
5. Walid Soppe

Bekijk de tussenstand op de website: www.nsf100championship.nl/tussenstand. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 10 augustus op de TT Junior Track in Assen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.