Succesvolle operatie voor Niccolò Canepa na testcrash

Yamalube YART Yamaha EWC Official-coureur Niccolò Canepa herstelt goed nadat hij gisteren een succesvolle operatie onderging. Artsen van het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona hebben drie breuken in Canepa’s linkerenkel gestabiliseerd. Die liep hij dinsdag op tijdens een testcrash in Valencia.

Canepa was in Spanje aan het testen met YART Yamaha-teamgenoten Marvin Fritz en Karel Hanika toen hij zwaar ten val kwam bij het ingaan van bocht 10 in Valencia. De airbag in zijn pak ging af en voorkwam letsel aan zijn bovenlichaam, maar door de zware klap op zijn linkerenkel liep de voormalig wereldkampioen endurance drie breuken in het gewricht op.

Rossi en Márquez: twee wegen leiden naar Sepang

Na een eerste onderzoek in Valencia werd Niccolò Canepa naar het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona vervoerd, waar chirurgen de breuken met twee platen stabiliseerden. De operatie die woensdagavond plaatsvond duurde twee uur.

De prognose na de operatie is goed. Niccolò Canepa zal naar verwachting volledig herstellen voor de 24 uur van Le Mans op 17 en 18 april, de openingsronde van het 2021 Endurance World Championship-seizoen.

Niccolò Canepa

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?