woensdag 8 februari 2023

Tessels oppermachtig in Talent Cup 600

Zou het een droge of natte race worden? Daarover hoefde 's middags niet meer te worden gediscussieerd. Nat! Maar ook onder die omstandigheden blijkt Wayne Tessels opeens onverslaanbaar. Dennis Verbeke zag een fantastische opmars stranden in de Stekkenwal.

Tijdens de kwalificatietrainingen in de ochtend was het droog. Ideale omstandigheden voor Wayne Tessels, de leider in het kampioenschap om te laten zien dat  hij nog steeds de baas is in de Talent Cup 600. “Maar de verschillen worden steeds kleiner”, gaf de gedoodverfde kampioen naderhand aan. Dat werd hem vooral duidelijk gemaakt tijdens de vorige races op Assen en in het Duitse Oschersleben waar Manuël Wienen bewees de beste coureur te zijn in de regen. Met twee klinkende overwinningen steeg Wienen naar de tweede plek in de totaalstand met slechts een punt achter Tessels. Maar in de vijfde race brak Manuël zijn voet en enkel. Hij loopt nu in het gips en vormt voorlopig geen enkele bedreiging voor Wayne Tessels.

Zou Wienen dat op zaterdag 23 juli wel geweest zijn op het natte TT-Circuit van Assen? Waarschijnlijk niet. Wayne Tessels pakte op zijn Yamaha van start tot finish de leiding en won met grote voorsprong. “We hebben de afstelling van de motor nu beter voor elkaar”, verklaarde hij droogjes zijn suprematie. “Maar het was wel extreem glad.” “Ja. Het was spekglad,” beaamde Rob Hartog, die er werkelijk keihard voor moest knokken om een fraaie tweede plaats te halen.

Ook Kevin van der Gulik had grote moeite zijn derde plaats veilig te stellen. Hij was verrast met zijn podiumplaats: “Eerst raakte in gevecht met Rob voor de tweede plek. Later verloor ik de aansluiting omdat ik moest uitwijken voor achterblijvers. Uiteindelijk ben ik toch nog derde geworden omdat Roy van Sambeek er in de laatste bocht af ging.” Net als Rob sprak Kevin zijn bewondering uit voor het sublieme optreden van Dennis Verbeke, die een fantastische race reed op de natte baan.
Dennis kwam van de 11e startplek in de vierde ronde opeens door als vierde. Op die plek ontbrandde een ronde later een heroïsche strijd tussen Mick Jansen, Kevin van der Gulik en Roy van Sambeek. Verbeke nam in de achtste ronde zelfs de derde plek over van Rob Hartog. Een ronde later zat Van Sambeek er weer voor als tweede. Het was echt spannend tot aan de laatste ronde, waarin Mick Jansen viel in de Stekkenwal en Dennis Verbeke in zijn val meenam. Wat een pech voor de Suzuki-coureur uit Raalte, die een ereplaats in het vizier had. Roy van Sambeek zag zijn podiumplaats kort voor de finish eveneens in rook opgaan. In de Geert Timmerbocht belandde hij naast de baan.

Wayne Tessels leidt nu de dans in het kampioenschap voor de Talent Cup 600 met een voorsprong van 26 punten. Manuël Wienen is nog tweede met 76 punten, maar Rob Hartog is hem zeer dicht genaderd met een totaal van 75  punten.
Op 7 augustus treden de jonge talenten opnieuw tegen elkaar aan in het strijdperk. Dan vindt op TT- Circuit Assen de Gamma Racing Day plaats, die gratis toegankelijk is voor het publiek.

Uitslag: 1 Wayne Tessels (25:47.877), 2 Rob Hartog (op 13.587), 3 Kevin van der Gulik (op 31.746), 4 Tommy Sentges (1:23.854), 5 Martijn Polinder (op 1:24.979), 6 Terrel Bivens (1:27.888). Op 1 ronde: 7 Jaco Boonen, 8 Joël Wienen, 9 Jerry Duits, 10 Daphne Hop.
Technische diskwalificatie: Mick Jansen.
Niet gefinisht: Roy van Sambeek, Dennis Verbeke en Christiaan Nobel.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen