Testen begint voor Ian Lougher en de Suter MMX500

Het team van Isle of Man TT-veteraan Ian Lougher test vandaag voor het eerst de Suter MMX500, de 576cc V4-tweetakt racer waarmee Lougher zelve aan de start van de Superbike en Senior TT-races zal komen.

De eigenaar van het team waar onder meer de Nederlandse Nadieh Schoots voor uitkomt in het Britse Stock 1000-kampioenschap was de verrassende naam die volgde nadat Suter bekendmaakte bezig te zijn met een deelname aan de TT. Verrassend, niet omdat Lougher de kwalificaties niet zou hebben, maar omdat hij liefst 52 jaar oud is. Een heel behoorlijke leeftijd om opnieuw aan het Road Racen te slaan.

Lougher heeft tien TT-overwinningen op zijn naam staan en qua kunnen zullen maar weinigen echt aan hem twijfelen. Joey Dunlop won immers op 48-jarige leeftijd ook nog op het eiland Man.
DE ZWITSER ZELF?
Suter Racing-eigenaar Eskil Suter racete in 1991 zelf nog tegen Lougher in het Europese 250cc-kampioenschap, maar wat betreft het racen op Man heeft hij al aangegeven dat hij, ondanks niet gauw bang te zijn, liever ziet dat Ian eerst gaat. Overigens gaan er geruchten dat de Zwitser nog in gesprek is met een of meerdere rijders, dus wellicht krijgt Lougher nog een teamgenoot ook. Twee MMX500s… mag, hoor!

Het testwerk van ILR is de eerste stap naar de Isle of Man TT, die plaatsvindt tussen 28 mei en 10 juni. Lougher en de Suter MMX rijden de Superbike TT op zondag 4 juni en de Senior TT op vrijdag de tiende.

Foto’s: Team ILR en IoMTT.com

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL