zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Toch een Nederlander in het BSB

Raymond Schouten maakt komend weekend tijdens de tiende ronde van het Brits Supersport zijn debuut in deze prachtige klasse. De 27-jarige Schouten komt in actie op de Seton Tuning Yamaha R6. Om zich optimaal te kunnen concentreren, zal de Nederlander niet rijden in het Dutch Superbike voor het DTC Yamaha Racing Team.

Schouten: “Toen teameigenaar Phil Seton contact met mij op nam was ik gelijk enthousiast! Ik heb in het verleden contact gehad met het team en wat toen helaas niet door kon gaan, gaat nu wel gebeuren. Ik kijk er naar uit om met het team aan de slag te gaan en weer op de Yamaha R6 te stappen. De laatste keer was bijna twee jaar geleden maar die omschakeling zou geen problemen moeten opleveren.”

“Het Brits Superbike-kampioenschap is nieuw voor mij maar ik vind het een van de mooiste, misschien wel het mooiste nationale kampioenschap dat in Europa wordt verreden. Het niveau ligt hoog en er wordt echt voor iedere centimeter asfalt gevochten. Ik probeer er blanco in te gaan maar ik ga er natuurlijk samen met Seton Tuning Yamaha alles aan doen om het maximale eruit te halen.”

“Samen met mijn sponsoren heb ik besloten om me dit weekend te concentreren op het Brits Supersport. Ik zal daarom niet starten in het Dutch Superbike. Ik wil mijn sponsoren bedanken dat zij mij hierin ondersteunen. Ook wil ik Damen Leathers bedanken dat zij op zo’n korte termijn nog een nieuw pak voor mij konden ontwerpen én maken.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen