vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

UEM promoot Honda NSF100 Cup

De UEM gaat de Honda NSF100 Cup promoten. De overkoepelende Europese motorbond heeft hiertoe een driejarige overeenkomst gesloten met Honda, meldt de KNMV. De Japanse motorfabrikant wordt titelsponsor van het UEM Mini Road Racing kampioenschap. Deze klasse gaat daarom verder onder de naam Honda NSF100 Cup. In verschillende landen vindt onder die naam al een nationale competitie plaats.

In Nederland heeft Arie Molenaar zich over deze talentklasse ontfermd waarin jonge racetalenten tussen de 10 en 14 jaar op mini-motoren race-ervaring opdoen. Elk jaar is er een internationale finale van de NSF100 Cup en in 2011 vindt die van 5 tot en met 7 augustus plaats in Juvaincourt, Frankrijk. De UEM wil deze internationale wedstrijd in 2012 en 2013 uitbreiden met meerdere races om zo meer landen en rijders bij de competitie te betrekken.

De voorzitter van de UEM wegracecommissie, de Nederlander Ap Ruitenbeek: "Dit is een erg mooi resultaat voor de UEM, want het is goed voor de promotie van onze sport onder jongeren. Ik ga onmiddellijk met Honda aan de slag om het technisch reglement aan te passen aan de huidige regels voor het EK mini road racing."

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen