UEM promoot Honda NSF100 Cup

De UEM gaat de Honda NSF100 Cup promoten. De overkoepelende Europese motorbond heeft hiertoe een driejarige overeenkomst gesloten met Honda, meldt de KNMV. De Japanse motorfabrikant wordt titelsponsor van het UEM Mini Road Racing kampioenschap. Deze klasse gaat daarom verder onder de naam Honda NSF100 Cup. In verschillende landen vindt onder die naam al een nationale competitie plaats.

In Nederland heeft Arie Molenaar zich over deze talentklasse ontfermd waarin jonge racetalenten tussen de 10 en 14 jaar op mini-motoren race-ervaring opdoen. Elk jaar is er een internationale finale van de NSF100 Cup en in 2011 vindt die van 5 tot en met 7 augustus plaats in Juvaincourt, Frankrijk. De UEM wil deze internationale wedstrijd in 2012 en 2013 uitbreiden met meerdere races om zo meer landen en rijders bij de competitie te betrekken.

De voorzitter van de UEM wegracecommissie, de Nederlander Ap Ruitenbeek: "Dit is een erg mooi resultaat voor de UEM, want het is goed voor de promotie van onze sport onder jongeren. Ik ga onmiddellijk met Honda aan de slag om het technisch reglement aan te passen aan de huidige regels voor het EK mini road racing."

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.