Update Jordy Prins

UPDATE 23-5-2011, 11h57
Jordy Prins is afgelopen week overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Dit meldt de organisatie van het IDM. Tot nu toe verbleef de Nederlander in Dresden. Nog meer goed nieuws, Prins reageert inmiddels via zijn ogen op vragen van artsen. Hopelijk snel meer positieve berichten.

BERICHT 5-5-2011
De doktoren proberen de druk in Jordy's hersenen onder controle te krijgen met medicijnen. Dit lijkt nu de goede kant op te gaan, want sinds 2 mei is er geen noemenswaardige drukverhoging in zijn hersenen geconstateerd. Na een aantal dagen zullen de artsen de 125cc coureur proberen te ontwaken uit zijn kunstmatige coma.

De jonge motorcoureur Jordy Prins uit Klazienaveen is tijdens de IDM-wedstrijd op 24 april zwaar ten val gekomen. Het ongeval, waarbij ook de Duitser Markus Fritz betrokken was, gebeurde in de opwarmronde. Fritz brak zijn sleutelbeen en Prins werd per helikopter getransporteerd naar het ziekenhuis in Dresden. Daar werd o.a. hersenletsel vastgesteld. De doktoren hebben de 125cc coureur direct geopereerd, waarbij een drain in zijn hoofd werd aangebracht.

Als Jordy weer geheel bij kennis is, kunnen de artsen pas meer duidelijkheid geven over het verdere herstel.

Foto: Racesport.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.