Toch operatie voor Raymond UPDATE

UPDATE 8-10-2013
Gisteren, slechts drie dagen na de operatie, is Raymond Schouten ontslagen uit het Amphia Ziekenhuis. Schouten: ”Het gaat goed met mij, maar ik had zeker nog niet verwacht vandaag naar huis te mogen. Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst naast mijn bed gestaan en gisteren heb ik verschillende wandelingen gemaakt door de gangen van het ziekenhuis. Met een rollator. Ik heb veel spierkracht verloren wat ik weer moet opbouwen maar dit heeft tijd nodig. Ik neem die tijd ook zeker maar het gaat tot nu toe iedere dag iets beter en daar ben ik al erg blij mee. Vanuit huis zal ik nu verder aan mijn herstel gaan werken. Iedere dag een stukje wandelen, iets langer zitten en vooral ook mijn rust blijven nemen. Als het goed is, zullen de schroeven en pennen over twee maanden alweer worden verwijderd. In de tussentijd zullen er natuurlijk tussentijdse controles plaatsvinden dus ik zie wel hoe het gaat. Ik ga mij nu volledig concentreren op mijn herstel en hoop me snel weer fit te voelen.”

UPDATE 05-10-2013
Op de Twitter van Raymond Schouten is de volgende update verschenen over de operatie: Raymond zijn operatie is goed verlopen, hij heeft veel pijn gehad maar deze is nu onder controle door middel van morfine.

BERICHT 04-10-2013
Eerder melden we al dat zondag 22 september dat coureur Raymond Schouten zwaar ten val tijdens een wedstrijd voor het Dutch Supersport kampioenschap op het TT-Circuit in Assen. Na overleg met artsen, gespecialiseerd in rugletsel, werd besloten dat de Waardhuizenaar tenminste drie weken plat moest blijven liggen.

Na enkele dagen te zijn verbleven in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem werd Raymond afgelopen woensdag overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis in Breda voor een tussentijdse controle, hier werd echter besloten dat Raymond toch geopereerd gaat worden. Schouten: “Ik vertrok woensdagochtend naar Breda met het idee iets na de middag weer terug te zijn in Gorinchem, het liep echter anders! De wervelkolom chirurgen van het Amphia ziekenhuis hebben mijn situatie bekeken en voor hen was het al snel duidelijk dat een operatie momenteel het beste plan voor herstel is.”

“Vrijdag 4 oktober wordt ik al geopereerd door Dr. Hoebink en zijn team. Zij gaan schroeven plaatsen op zowel de twee wervels boven als de twee wervels onder het gebroken wervel T12., deze schroeven zullen weer verbonden worden door twee pennen zodat mijn rug “vast” komt te staan.Een pittige operatie maar als alles goed verloopt zal ik in de loop van volgende week terug naar huis mogen om daar verder te werken aan mijn herstel, wat sowieso enkele maanden in beslag zal nemen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.