‘Van der Mark naar Yamaha’

WK Superbikecoureur Michael van der Mark zou vanaf volgend seizoen WSBK rijden op een Yamaha! Dat weet de Telegraaf te melden. De geruchten over een geplande overstap waren er al een tijdje. Sommige bronnen wisten al te vertellen dat deze overstap naar Yamaha er zou komen.  Afgelopen weekend tijdens de Suzuka 8 Hours veranderde dit gerucht in daadwerkelijk nieuws. Het is alleen nog niet officieel bevestigd door Yamaha of Honda. De manager van Van der Mark laat telefonisch weten nog niet te kunnen bevestigen of de overstap echt gaat plaatsvinden. Maar waar rook is, is vuur. Meestal. 

De Nederlander uit Gouda zou het Honda World Superbike Team verlaten voor een ander fabrieksteam, dat van Yamaha. De in Rotterdam wonende Van der Mark werd in 2012 kampioen op een Honda CBR600RR in de Superstock en vervolgens in 2014 in de Supersport 600. De overstap naar het  WK Superbike leverde hem in 2015 een 7e plaats op. In het huidige klassement neemt hij de 5e plaats in. Daarnaast wonnen hij en zijn team tweemaal de Suzuka 8 Hours, iets wat hij dit jaar door een technisch probleem met de Honda CBR1000RR aan zich voorbij moest laten gaan. Het team dat wel won was dat van Yamaha. Misschien volgend jaar ook wel, maar dan met Van der Mark als één van de coureurs!

 

 

Foto: 2Snap
 
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.