Geen rentree voor Herlings in België

Jeffrey Herlings zal niet aan de start verschijnen van de MX2 in het Belgische Lommel. Nadat de Nederlander zijn sleutelbeen brak in een race buiten het MX2-kampioenschap miste hij de ronde van Tsjechië en nu dus ook die van België.

De Brabander die vorig jaar zevende werd, maar in 2013 in de MX2 voor de tweede maal op rij wereldkampioen, heeft het volgende te zeggen over zijn beslissing: “Te snel terugkomen van blessures is nooit goed, ik heb dit in het verleden geleerd. Ik heb dat vorig jaar drie maal gedaan en ben drie maal terug in het ziekenhuis beland.” Zijn leiding in het kampioenschap komt nog niet direct in gevaar aankomende race.

Doordat hij op één na alle races won waaraan hij deelnam heeft hij een aardige voorsprong opgebouwd. De crosser overweegt in Zwitserland weer aan de start te verschijnen, maar houdt er ook rekening mee dat dit pas in de ronde van Nederland in Assen gebeurt.

Foto: ANP

Video: Omroep Brabant

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.