VDM: ‘Het vermogen geeft elke keer een kick’

Michael van der Mark reed zich tijdens z’n eerste WK Superbike-test niet enkel in de kijker, maar vermaakte zich ook opperbest. ‘Het vermogen van een Superbike geeft echt elke keer een kick’, zo liet Michael aan WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak weten.

Van der Mark liet snelle rondetijden aantekenen en was zelfs 0,202 seconden sneller dan teamgenoot Sylvain Guintoli. Zeker gezien Michael net overstapt van z’n CBR600RR naar de Fireblade, en hij dus nog flink moet wennen. ‘Eigenlijk is alles anders. Aan een superbike is bijvoorbeeld zoveel in te stellen. Maar ook rempunten, instuurpunten en het moment van accelereren zijn niet met elkaar te vergelijken. Natuurlijk herken je een circuit nog wel, maar je gebruikt het compleet anders’, zo legt Michael uit in het artikel in MOTO73 nr. 25 van 2014, die morgen in de winkel ligt en die je morgen hier online kunt bestellen. 

Maar dat we als Nederlanders nog niet te hard moeten juichen over de prestatie van Michael blijkt uit de woorden van Ronald ten Kate, die in het artikel uitlegt waarom de trainingsdagen en resultaten van beide coureurs niet te vergelijken zijn. Toch toont hij zich uiteindelijk wel tevreden over onze Nederlandse wereldkampioen: ‘Michael heeft gedaan waarop we hoopten, een prima kennismaking. (…) We moeten Michael echter vooral de tijd blijven geven. Natuurlijk mogen we nu blij zijn, maar het kan straks ook best iets minder goed gaan. Voorlopig lijkt hij zich echter goed aan te passen, al moet hij voor een goed beeld nog wel iets meer hebben gereden.’

In het artikel van zes pagina’s komt ook Tony Covena aan bod, vertelt Sylvain Guintoli over de overstap van een RSV4 Factory naar de CBR1000RR Fireblade SP, is er aandacht voor de oud Ten Kate-coureurs Rea en Haslam, reageert Tom Sykes op de snellere rondetijden van nieuwbakken teamgenoot Rea, komt Sykes’ Nederlandse race-engineer Marcel Duinker aan het woord, net zoals Bryan Schouten.

Foto’s: 2SNAP

 

[justified_image_grid ids=21402,21403,21404,21405]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?