Veneman behaalt mooie overwinning

We staan aan de vooravond van een zeer bijzonder GP-jaar voor Nederland! Bryan Schouten en Scott Deroue in de GP Moto3 en Bo Bendsneyder en Robert Schotman in de Red Bull Rookies Cup. De vlag hangt op de redactie nog steeds uit. En precies daarom staat er in de nieuwe MOTOR Magazine – nu in de winkel – een acht-pagina dik verhaal waarin de talenten uitgebreid spreken over afgelopen seizoen én komend seizoen. Meer dan de moeite waard, zeker omdat ook KNMV-bondscoach aan het woord komt en zijn altijd heldere mening geeft over Schouten, Bendsneyder en Deroue. 

Maar naast Bendsneyder rijdt komend seizoen ook Schotman in de Red Bull Rookies Cup. Een unicum voor de Nederlandse wegrace, waarmee nogmaals wordt bewezen dat met een gestructureerd opleidingstraject veel bereikt kan worden. Bondscoach Barry Veneman: ‘Het voelt als een overwinning voor ons met twee Nederlanders in deze klasse. De keuze voor Robert komt voor mij niet als een verrassing. Hij is dit jaar Moriwaki-kampioen geworden en was eerder al de beste in het NSF100-kampioenschap. Robert is een heel pienter mannetje: hij zit op het gymnasium en heeft een heel duidelijk stappenplan voor zijn toekomst. Fysiek hebben we nog wel wat werk en hij mag nog agressiever gaan rijden. Tot nu toe deed hij alles op techniek maar volgend jaar is iedereen snel.’

En dan te bedenken dat een nog jongere lichting al klaar staat. Nederland kan zich opmaken voor mooie jaren! 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.