Vier overwinningen op rij

Geweldige start voor Lorenzo tijdens de Grand Prix van Brno, gevolgd door Marquez en Pedrosa. De vanaf pole vertrekkende Cal Crutchlow viel in de eerste ronde terug naar de vierde plek. Direct aan het begin van de race zette Pedrosa zijn teamgenoot Marquez onder grote druk. Yamaha-rijder Lorenzo had na twee ronden al een voorsprong van meer dan een seconden.  
 
De strijd om plek vier tot en met zes leek op een herhaling van Indianapolis, want deze plaatsen werden in het begin van de race ingenomen door Crutchlow, Bautista en Rossi. Naarmate de race vorderde kwamen Marquez en Pedrosa steeds dichter bij de leider van de race, Lorenzo. Crutchlow ging jammer genoeg onderuit met zijn Yamaha Tech 3, maar kon zijn motor wel weer oppakken en de race vervolgen, alleen dan wel vanaf de twintigste plaats. De Brit zou uiteindelijk als zeventiende over de finish komen. 
 
Met nog tien ronden te gaan werd er met de witte vlag gezwaaid, want de eerst druppels regen kwamen uit de lucht. Gelukkig zette de regen niet door en konden de rijders doorgaan op dezelfde motor. Zeven ronde voor het einde ging Marquez in de aanval op de Lorenzo. De eerste aanval kon Lorenzo nog afslaan, maar met de tweede kwam Marquez toch voorbij aan zijn landgenoot. De Yamaha-rijder gaf zich niet gewonnen en ging terug in de aanval.  Het lukte Lorenzo nog wel om voorbij te komen aan de Honda-rijder, maar uiteindelijk was het toch Marquez die aan het langste eind trok en naar de overwinning reed. Pedrosa kwam nog voorbij aan Lorenzo en nam zo de tweede plek in op het podium. Het podium werd volgemaakt door Lorenzo. Valentino Rossi en Bautista maken de top vijf compleet.
 
Met de overwinning van Marquez vergroot de Spanjaard zijn voorsprong op teamgenoot Pedrosa tot 26 punten. 
 
Foto: 2snap.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.