zondag 2 april 2023

Viñales wint in Italië

Na het doven van de rode lichten, kwam Zulfahmi Khairuddin vanaf de zevende startplek, als een speer naar de leiderspositie. Hij ging als eerste de eerste bocht in, met achter hem Efren Vazquez, Alex Rins, Maverick Viñales en Niccolo Antonelli. In de eerste paar ronden was het stuivertje wisselen in de kopgroep. Uiteindelijk wist Sandro Cortese de leiding over te nemen van Khairuddin. Dat liet Viñales maar kort toe.

Een ronde later had de Spanjaard de leiding overgenomen. Met nog zeven ronden op het bord, probeerde Viñales weg te rijden bij de rest van het veld. Dat lukte niet. Hij werd achtervolgd door Fenati en Cortese. Bij het ingaan van de laatste ronde remde Cortese Fenati en Viñales er uit, maar hij ging te wijd. Daar profiteerde Fenati van en nam de koppositie in. Viñales kwam kort daarop binnendoor en wist de leiding vast te houden tot de finish.

Met 0,020 seconden voorsprong op Fenati won Viñales de strijd in Italië. Cortese kwam als derde over de eindstreep voor Antonelli, Kent, Vazquez , Rins, Kornfeil, Khairuddin en Faubel.

Sandro Cortese staat met 164 punten op de eerste plaats in het kampioenschap. Viñales is met 155 punten tweede en met 104 punten staat Salom als derde in het klassement.
 

Foto: 2snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image