13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

Vrede tussen Schwantz en Circuit Of The Americas

Terwijl Kevin Schwantz dacht een tienjarig contract te hebben om de MotoGP van Texas te organiseren, besloot de leiding van Circuit Of The Americas achter zijn rug om een deal te sluiten met Dorna. En dus was Schwantz boos. Niet heel vreemd, want vanaf de allereerste gesprekken met onder andere circuitbouwer Hermann Tilke was de 500cc wereldkampioen van 1993 betrokken bij de bouw van deze schitterende baan. Schwantz miste door de ruzie vorig jaar zelfs de allereerste MotoGP-race op Circuit Of The Americas.

Uiteraard is hij er vrijdag 11 tot en met zondag 13 april 2014 wel bij, als de GP voor de tweede keer neerstrijkt op het schitterende circuit in de buurt van Austin. Vanzelfsprekend zal hij een aantal demoronden rijden en is hij bij diverse media-activiteiten. Maar veel belangrijker is dat Schwantz ook geld gaat inzamelen voor de Marco Simoncelli Foundation. Zo gaat van elk verkocht kaartje voor de MotoGP-race van midden april 1 euro naar deze foundation.

MOTOR.nl viert al dit goede nieuws met twee prachtige films over Schwantz en natuurlijk over Wayne Rainey. De eerste film brengt ons terug naar 1991 op het oude Assen met die bizarre finish, de tweede video kijkt samen met de twee aardsrivalen terug op die schitterende tijd die zo wreed ten einde kwam met de crash van Rainey op Misano in 1993.

Foto’s: ANP en 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen