Weer een team naar MX of Nations

De selectie voor de MX of Nations, op 18 september in St. Jean d’Angely, Frankrijk, is bekend. Bondscoach Leon Giesbers heeft een selectie samengesteld bestaande uit Jeffrey Herlings (foto), Marc de Reuver en Donny Bastemeijer.

In de open klasse gaat Jeffrey Herlings van start op de 350cc KTM-machine. Marc de Reuver is ondanks zijn valpartij in Loket fit genoeg om aan de start te verschijnen in de MX1-klasse en nu Glenn Coldenhoff geblesseerd is, zal Donny Bastemeijer de Nederlandse eer verdedigen in de MX2-klasse.

Giesbers selecteerde Bastemeijer vanwege zijn goede resultaten bij de laatste EMX2-wedstrijden, met name de winst in Lommel.  Ter teambuilding en om zo fit mogelijk aan de start van de MX of Nations te verschijnen, gaat het Nederlandse team eind augustus nog naar Frankrijk voor een tweedaagse trainingsstage.

Nederland nam voor het laatst in 2009 deel aan de MX of Nations (Italië) en bereikte destijds een 19e plaats. Vorig jaar werd er geen team afgevaardigd. Het beleid van de KNMV is om pas een team in te schrijven voor een WK of Nations als er een reële kans bestaat op een Top 10-klassering. Dat was toen niet het geval aldus de belangenvereniging.

In oktober zal Nederland ook deelnemen aan de MX of European Nations in Sevlievo, Bulgarije. De selectie voor dit evenement wordt later bekend gemaakt.

Bron: KNMV
Foto: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?