Wereldkampioen Jeffrey Buis ook in 2021 bij MTM Kawasaki

Ook in 2021 komt wereldkampioen Jeffrey Buis uit voor het MTM Kawasaki-team in de World Supersport 300 klasse. De 18-jarige Steenwijkerwolder gaat ook trainen met een Kawasaki Ninja ZX-6R ter voorbereiding op een mogelijke overstap naar de World Supersport.

Jeffrey Buis debuteerde in in het World Supersport 300 kampioenschap bij MTM Kawasaki. Na een goed eerste jaar brak de jonge coureur uit Steenwijkerwold in 2020 echt door. Met vier overwinningen en acht podiumplaatsen werd Buis met de Kawasaki Ninja 400 wereldkampioen in Estoril. MTM Kawasaki en Buis verlengen deze succesvolle samenwerking. Samen gaan ze in 2021 samen op jacht naar prolongatie van de Supersport 300-wereldtitel.

Jeffrey Buis – WorldSSP300 kampioen

Daarnaast gaat Buis trainen met een Kawasaki ZX-6R. Dit pis een nieuw project  waarmee Buis en MTM Kawasaki worden klaargestoomd voor de overstap naar de World Supersport klasse in 2022.

Jeffrey Buis: ‘Ik ben heel erg blij dat ik bekend mag maken dat ik ook volgend jaar voor MTM Kawasaki zal rijden. Het team voelt als thuis en we hebben laten zien dat we samen tot geweldige resultaten kunnen komen. Voor 2021 hebben we een dubbel doel. We gaan ervoor om de wereldtitel te prolongeren en daarnaast gaan we veel trainingsmeters maken met de Kawasaki ZX-6R. Ik kijk er enorm naar uit!’

Ludo Van der Veken (MTM Kawasaki teameigenaar): ‘Jeffrey heeft bij ons in de afgelopen jaren hele grote stappen gemaakt met de wereldtitel als geweldige beloning. “Never change a winning team” is het gezegde en daarom zijn we trots om aan te kunnen kondigen dat hij ook volgend jaar voor MTM Kawasaki zal rijden. Ook kijk ik er naar uit om samen het Supersport project op te starten, zodat Jeffrey zich kan voorbereiden op een overstap naar deze klasse in de toekomst. Maar het belangrijkste is dat we er alles aan gaan doen om de Supersport 300 wereldtitel met glans te verdedigen.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?