dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Werk aan de weg in Sepang

Met ingang van maandag 15 februari gooien ze op het Sepang International Circuit de deur voorlopig in het slot, drie maanden lang zelfs. Het circuit ondergaat een grondige renovatie waarbij niet alleen de gehele baan opnieuw geasfalteerd wordt, maar ook wordt de afwatering verbeterd en staat er werk gepland voor de grindbakken van bocht 1 en bocht 15, waar de lange rechte stukken respectievelijk rechtsom en linksom wegdraaien.

De keuze voor een datum half februari is een logische, aangezien de MotoGP er in de week van 3 februari eerst nog een paar tests op de planning heeft staan. Wanneer die test afgerond is, beginnen de werkzaamheden die vervolgens tot 8 mei gaan duren. De eerste grote jongens die weer acte de présence geven op de Maleisische omloop, zijn de World Superbike-coureurs, wanneer het productieracecircus het circuit aandoet in het weekend van 13 tot 15 mei.

Meestal zijn raceweekenden kort na het leggen van nieuw asfalt extra spannend, aangezien het gebrek aan neergelegd rubber een circuit totaal kan veranderen, in positieve maar ook negatieve zin. Goed voorbeeld van een negatief effect was de herasfaltering van Phillip Island in 2013, toen de Superbike-rijders massaal crashtten, ondanks dat de rondetijden niet anders dan bloedsnel genoemd konden worden.

Overigens is Randy van der Wal net voor de MotoGP-tests en de sluiting present, want tussen 19 en 22 januari introduceert Kawasaki op het Sepang International Circuit de nieuwe ZX10R.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen