Werk aan de weg in Sepang

Met ingang van maandag 15 februari gooien ze op het Sepang International Circuit de deur voorlopig in het slot, drie maanden lang zelfs. Het circuit ondergaat een grondige renovatie waarbij niet alleen de gehele baan opnieuw geasfalteerd wordt, maar ook wordt de afwatering verbeterd en staat er werk gepland voor de grindbakken van bocht 1 en bocht 15, waar de lange rechte stukken respectievelijk rechtsom en linksom wegdraaien.

De keuze voor een datum half februari is een logische, aangezien de MotoGP er in de week van 3 februari eerst nog een paar tests op de planning heeft staan. Wanneer die test afgerond is, beginnen de werkzaamheden die vervolgens tot 8 mei gaan duren. De eerste grote jongens die weer acte de présence geven op de Maleisische omloop, zijn de World Superbike-coureurs, wanneer het productieracecircus het circuit aandoet in het weekend van 13 tot 15 mei.

Meestal zijn raceweekenden kort na het leggen van nieuw asfalt extra spannend, aangezien het gebrek aan neergelegd rubber een circuit totaal kan veranderen, in positieve maar ook negatieve zin. Goed voorbeeld van een negatief effect was de herasfaltering van Phillip Island in 2013, toen de Superbike-rijders massaal crashtten, ondanks dat de rondetijden niet anders dan bloedsnel genoemd konden worden.

Overigens is Randy van der Wal net voor de MotoGP-tests en de sluiting present, want tussen 19 en 22 januari introduceert Kawasaki op het Sepang International Circuit de nieuwe ZX10R.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.