vrijdag 3 februari 2023

Wie maakt Lorenzo zwart op Facebook?

Het is eigenlijk een fenomeen van de laatste jaren. MotoGP-fans die een bepaalde coureur graag zien winnen, maar eigenlijk net zo graag een andere zien verliezen. Dat fanatisme heeft vrij extreme vormen aangenomen en de fans verdeeld. Dat zien we terug op sociale media als Facebook.

Een van de laatste spraakmakende voorbeelden is misschien wel het commentaar van Lorenzo op een inhaalactie van Rossi. Vervolgens komt het commentaar op Lorenzo. Want door sommigen wordt de Mallorcaan gezien als een zeurpiet. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Maar van wie komt dát commentaar dan? Zijn dat de fans van de andere coureurs? Misschien.

In ieder geval is dat ook de grote vraag achter deze Facebookpagina. Daarop doet een MotoGP-fan net alsof hij beschikt over de laatste correspondentie tussen Jorge Lorenzo en Ducati. Andere coureurs worden met naam en toenaam genoemd, Rossi krijgt zelfs af en toe de twijfelachtige eer als ‘that puta Rossi’ benoemd te worden. Neem nou onderstaande Facebookpost, waarin ‘George’ (Jorge) zou voorstellen om een foto van zichzelf levensgroot uit te printen en op te sturen aan alle rijders en hun teams. “Zodat zij weten dat ik aan hen denk wanneer ik na elke race weer bovenop het podium sta.” We zijn benieuwd hoe groot deze pagina en de mate van scepsis over Lorenzo dit seizoen wordt..

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen