Wie maakt Lorenzo zwart op Facebook?

Het is eigenlijk een fenomeen van de laatste jaren. MotoGP-fans die een bepaalde coureur graag zien winnen, maar eigenlijk net zo graag een andere zien verliezen. Dat fanatisme heeft vrij extreme vormen aangenomen en de fans verdeeld. Dat zien we terug op sociale media als Facebook.

Een van de laatste spraakmakende voorbeelden is misschien wel het commentaar van Lorenzo op een inhaalactie van Rossi. Vervolgens komt het commentaar op Lorenzo. Want door sommigen wordt de Mallorcaan gezien als een zeurpiet. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Maar van wie komt dát commentaar dan? Zijn dat de fans van de andere coureurs? Misschien.

In ieder geval is dat ook de grote vraag achter deze Facebookpagina. Daarop doet een MotoGP-fan net alsof hij beschikt over de laatste correspondentie tussen Jorge Lorenzo en Ducati. Andere coureurs worden met naam en toenaam genoemd, Rossi krijgt zelfs af en toe de twijfelachtige eer als ‘that puta Rossi’ benoemd te worden. Neem nou onderstaande Facebookpost, waarin ‘George’ (Jorge) zou voorstellen om een foto van zichzelf levensgroot uit te printen en op te sturen aan alle rijders en hun teams. “Zodat zij weten dat ik aan hen denk wanneer ik na elke race weer bovenop het podium sta.” We zijn benieuwd hoe groot deze pagina en de mate van scepsis over Lorenzo dit seizoen wordt..

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.