WK Endurance in beeld: Michael van der Mark zorgt voor inspiratie

De familie Van der Mark en endurance gaan al jaren perfect samen, met zowel de successen van vader Henk als van zijn zoon Michael. Maar endurance-inspirator zijn is natuurlijk heel wat anders. Toch lijkt Michael ook deze gave te hebben, want een week na zijn eerste BMW-zege in het WorldSBK was het ook raak voor BMW in het WK Endurance met de M1000RR. Een historische zege in meerdere opzichten, want het BMW Motorrad World Endurance Team versloeg tijdens de 6 Uren van Most Yamaha Official Team EWC met 0,070 seconde verschil. Na 213 ronden! Nooit eerder was het zo close in het ...
De familie Van der Mark en endurance gaan al jaren perfect samen, met zowel de successen van vader Henk als van zijn zoon Michael. Maar endurance-inspirator zijn is natuurlijk heel wat anders. Toch lijkt Michael ook deze gave te hebben, want een week na zijn eerste BMW-zege in het WorldSBK was het ook raak voor BMW in het WK Endurance met de M1000RR. Een historische zege in meerdere opzichten, want het BMW Motorrad World Endurance Team versloeg tijdens de 6 Uren van Most Yamaha Official Team EWC met 0,070 seconde verschil. Na 213 ronden! Nooit eerder was het zo close in het WK Endurance en wij ‘gokken’ dat het niet snel weer zo spannend gaat worden.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?