Wordt 2020 net zo’n mooi crossjaar als 2019?

Het zou zomaar kunnen, want op de deelnemerslijsten voor de motorcross-GP’s staan dit jaar meer Nederlandse rijders dan in voorgaande jaren. In de topklasse van het wereldkampioenschap, de MXGP, komen de drie rijders uit die afgelopen jaar in Assen de Motocross of Nations met overmacht wisten te winnen. Dat zijn natuurlijk Jeffrey Herlings (Red Bull KTM Factory Racing), Glenn Coldenhoff (Standing Construct GasGas Factory Racing) en de van de MX2 overgekomen Calvin Vlaanderen (Team Gebben Van Venrooy Yamaha Racing). Naast dit winnende drietal is Brian Bogers (Marchetti Racing KTM) de vierde Nederlander in de MXGP.

In de MX2 behoren drie Nederlanders tot de vaste deelnemers: Bas Vaessen (Hitachi KTM fuelled by Milwaukee), Europees kampioen Roan van de Moosdijk (F&H Kawasaki MX2 Racing Team) en Davy Pootjes (F&H Racing Shop).

Nog niets te zeggen

In de WMX is geen sprake van vaste teams, maar kan er per wedstrijd worden ingeschreven. Voor de GP van Groot-Brittannië – de openings-GP van 2020 die een week voor Valkenswaard wordt verreden – hebben zich aangemeld: Nancy van de Ven (Yamaha), Lynn Valk (Yamaha), Shana van der Vlist (KTM), Stephanie Stoutjesdijk (Husqvarna), Britt van der Werff (Suzuki), Demi Verploegh (Yamaha), Eline Burgmans (KTM) en Britt Jans-Beken (KTM).

Zij zullen er in Valkenswaard ook zeker bij zijn, waarschijnlijk aangevuld met nog een aantal Nederlandse wildcards. Over de Nederlandse rijders in de vierde klasse in Valkenswaard, de EMX250, valt nu nog niets te zeggen.

De MXGP van Valkenswaard wordt al over minder dan twee maanden (7-8 maart) verreden. Omdat het TT circuit Assen dit jaar geen GP organiseert is dit in 2020 de enige MXGP in Nederland.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL