WorldSBK 2021-kalender krijgt vorm

Het WorldSBK 2020 werd sterk gekenmerkt door corona. Ook in de WorldSBK kalender van 2021 speelt de pandemie nog steeds een rol.

Gregorio Lavilla, Executive Director van het FIM Superbike-wereldkampioenschap, schetst de 2021-kalender van het komende Superbike-wereldkampioenschap. Corona zal ook in 2021 de kalender beïnvloeden. Daarom zijn de lessen van 2020 onbetaalbaar.

WorldSBK 2021 start in april

In totaal zal de WorldSBK wedstrijdkalender voor 2021 uit elf tot dertien raceweekenden bestaan. Negen tot tien daarvan vinden plaats in Europa, twee of drie op niet-Europese circuits. Lavilla vertelt nog niet waar de races worden gehouden, maar legt uit dat er drie gloednieuwe circuits zijn die kans maken en waar het WorldSBK nooit eerder is gehouden. De Australische race op Phillip Island verschuift naar het einde van het jaar. Het seizoen openen in Australië in februari zou vanuit het perspectief van vandaag niet te rechtvaardigen zijn. Daarnaast willen de organisatoren over het algemeen de niet-Europese wedstrijden wat verder vooruitplannen om de logistiek beter te kunnen klokken.

WorldSBK: Van der Mark sluit Yamaha-tijdperk af met derde plaats

De opening van het WorldSBK 2021 seizoen wordt ook aanzienlijk uitgesteld. De Europese evenementen, waarmee het seizoen 2021 begint, staan gepland van april tot de eerste week van oktober. De data voor Argentinië, Australië en een raceweekend in het Midden-Oosten liggen vast tot juli of augustus.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?