donderdag 29 februari 2024

WorldSBK 2021-kalender krijgt vorm

Het WorldSBK 2020 werd sterk gekenmerkt door corona. Ook in de WorldSBK kalender van 2021 speelt de pandemie nog steeds een rol.

Gregorio Lavilla, Executive Director van het FIM Superbike-wereldkampioenschap, schetst de 2021-kalender van het komende Superbike-wereldkampioenschap. Corona zal ook in 2021 de kalender beïnvloeden. Daarom zijn de lessen van 2020 onbetaalbaar.

WorldSBK 2021 start in april

In totaal zal de WorldSBK wedstrijdkalender voor 2021 uit elf tot dertien raceweekenden bestaan. Negen tot tien daarvan vinden plaats in Europa, twee of drie op niet-Europese circuits. Lavilla vertelt nog niet waar de races worden gehouden, maar legt uit dat er drie gloednieuwe circuits zijn die kans maken en waar het WorldSBK nooit eerder is gehouden. De Australische race op Phillip Island verschuift naar het einde van het jaar. Het seizoen openen in Australië in februari zou vanuit het perspectief van vandaag niet te rechtvaardigen zijn. Daarnaast willen de organisatoren over het algemeen de niet-Europese wedstrijden wat verder vooruitplannen om de logistiek beter te kunnen klokken.

WorldSBK: Van der Mark sluit Yamaha-tijdperk af met derde plaats

De opening van het WorldSBK 2021 seizoen wordt ook aanzienlijk uitgesteld. De Europese evenementen, waarmee het seizoen 2021 begint, staan gepland van april tot de eerste week van oktober. De data voor Argentinië, Australië en een raceweekend in het Midden-Oosten liggen vast tot juli of augustus.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen