maandag 27 mei 2024

Yamaha R1 World Championship Limited Edition van Toprak Razgatlıoğlu onthuld

Yamaha Motor Europe en Crescent Yamaha, de thuisbasis van het Pata Yamaha with Brixx WorldSBK-team, kondigen met trots de Limited Edition Toprak Razgatlıoğlu Yamaha R1 World Championship Replica aan, ter ere van de 2021 FIM Superbike-wereldtitel van de Turkse motorster en zijn prestaties op het circuit.

De exclusieve machine wordt online onthuld en de oplage is beperkt tot 21 stuks wereldwijd. Het weerspiegelt het historische seizoen 2021 – een viering van de eerste wereldtitel van de Turkse coureur, samen met Yamaha’s eerste WorldSBK constructeurskampioenschap sinds 2009 en de overwinning van Pata Yamaha met Brixx WorldSBK’s kampioenschapsteams, met als hoogtepunt de ‘Triple Crown’.

Elk van deze exclusieve Yamaha R1 machines zal worden gebouwd in de Crescent Racing PRO SHOP, gebruikmakend van de ervaring en vaardigheden die de afgelopen zes jaar zijn opgedaan tijdens het officiële Yamaha WorldSBK-project.

Het resuktaat is een ‘circuitklare” WorldSBK-replica van de R1, die 205 pk aan het achterwiel levert (een toename van 20 pk ten opzichte van de standaard R1) met een lineaire koppelafgifte via de WorldSBK-spec Akrapovic-uitlaat en de nieuwste GYTR race-ECU, met een gewicht van minder dan 175 kg (met alle vloeistoffen – een enorme reductie van 26 kg ten opzichte van de standaard motor). De rijeigenschappen van de R1 worden zo naar een hoger niveau getild door de Öhlins-veringscomponenten, de fabrieksspecifieke bovenste kroonplaat en de gesmede Marchesini-wielen.

Het Brembo Racing-systeem staat garant voor volle kracht en fadevrije vertraging op elk circuit. De Toprak WorldSBK-replica schittert met de hoogste kwaliteit lak, de hoogste kwaliteit componenten, titanium bevestigingsmiddelen, en een aandacht voor detail in de circuit-ready build. De R1 is ontwikkeld en geleverd rechtstreeks van de Crescent Yamaha squad.

Yamaha viert carrière Rossi met R1 GYTR VR46 Tribute

Toprak Replica Limited Edition R1 eigenschappen

  • Unieke limited edition badging en technicus-ondertekende build identificatie
  • Ingelijst certificaat van beperkte oplage, persoonlijk ondertekend door Razgatlıoğlu en Team Principal Paul Denning, met vermelding van het oplagenummer naast het VIN-nummer en de gegevens van de koper
  • VIP hospitality pasjes voor twee personen voor een 2022 WorldSBK evenement naar keuze als VIP-gast van het team, met bezoek aan de pitbox en de mogelijkheid om tijd door te brengen met Razgatlıoğlu
  • Een persoonlijke set-up van de machine en een dag één-op-één coaching met Crescent Yamaha’s James Hillier OF Niall Mackenzie (alleen op Brits circuit; set-up en training overzee in overleg)
  • Een persoonlijk gesigneerd stuk rijmateriaal, echt gebruikt door Razgatlıoğlu tijdens de 2021 WorldSBK Championship campagne

Voor alle details én om je eigen motor te bestellen: klik hier.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen