Yamaha-steun voor Viñales Racing Team in 2021 WorldSSP300

Voor het 2021 FIM Supersport 300 World Championship seizoen wordt het nieuw gevormde Viñales Racing Team een Yamaha supported WorldSSP300 Team. Voor Viñales racen twee jonge talenten: Kevin Sabatucci en Dean Berta Viñales.

Viñales Racing Team
Kevin Sabatucci van het Viñales Racing Team| Foto: Facebook

Het Viñales Racing Team dat werd opgericht door Ángel Viñales, de vader van Monster Energy Yamaha MotoGP Team-coureur Maverick Viñales, rijdt met een paar R3 GYTR-motoren. Het team helpt jonge coureurs bij hun eerste stappen op weg naar de top van het motorracen. Dit wordt gedeeld door Yamaha Motor Europe en het team profiteert van fabrieksondersteuning.

De Italiaan Sabatucci is geen onbekende van de Yamaha-familie. In 2019 deed hij ook mee aan het WorldSSP300-kampioenschap. Toen ondervond hij steun van het bLU cRU-programma. In 2018 behaalde Sabatucci een podium bij zijn debuut in Imola. Hij deed dat op een Uamaha R3 GYTR. Zijn eerste overwinning noteerde hij in 2019 op Donington Park. Vorig jaar was de 21-jarige een consistente rijder die bij acht races punten scoorde.

Teamgenoot Dean Berta Viñales, de neef van Maverick, maakt z’n eerste uitstapje naar het WorldSSP300-kampioenschap. In 2019 en 2020 nam hij deel aan de European Talent Cup, waarin hij vorig jaar in Estoril een 13e plaats als beste resultaat behaalde. De Spanjaard is pas 15 jaar oud als het seizoen van start gaat! Tot nu toe maakte hij indruk in tijdens nationale races in Spanje.

Maverick Viñales treedt in voetsporen Rossi met eigen raceteam

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?