vrijdag 1 maart 2024

Zwaarbevochten podium voor Van der Mark

Michael van der Mark is na een zeer volwassen optreden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola als derde geëindigd in de eerste Superstock 600 Europees Kampionschaps-race van het jaar. De Nederlander had zeker niet de beste start vanaf plaats twee en ook de eerste twee ronden verliepen moeizaam.

Gelukkig vond Van der Mark daarna zijn snelle raceritme en kon hij beginnen aan een inhaalslag. Eerst moest Nicola Jr Morrentino er aan geloven, later ook Luca Vitali. Vooral het gevecht met Vitali was fel en werd pas beslist in de laatste bocht. Van der Mark hield de binnenkant bij het aanremmen terwijl de Italiaanse Yamaha-rijder te veel risico nam en viel. Riccardo Russo won de race, een paar seconden voor Nacho Calero Perez.

Michael van der Mark: “Ik moest echt hard vechten in deze race. Mijn start en de eerste twee ronden waren niet goed en kostte veel tijd. De sprint naar de laatste bocht in de laatste ronde was erg spannend, omdat ik wist dat Luca Vitali vlak achter me zat. Ik ben erg blij met deze podiumplaats want een goed resultaat is belangrijk in de eerste race van een lang seizoen. Ik wil mijn team bedanken want ze gaven mij een erg goede fiets. Nu ga ik mij richten op Assen, de volgende race.”

Tony Coveña kende een moeilijk weekend. Eerst liep z’n Kawasaki kapot waardoor hij de eerste kwalificatie amper kon rijden. Tijdens de tweede kwalificatie waren er problemen met de quickshifter. Een slechte start zorgde er vervolgens voor dat Coveña zestiende werd.

Koen Zeelen werd 26e bij zijn debuut op een voor hem nieuwe baan. Doordat Zeelen veel tijd verloor vanwege een foutje geeft deze klassering niet een reëel beeld. Goed was in ieder geval om te zien dat de Benjan Honda-coureur na zijn uitstapje niet opgaf en nog verschillende rijders wist in te halen.

Foto: Pers Racing

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen