Getest: RAM MOUNT-kit

Het lijkt wel of je er tegenwoordig eigenlijk niet meer bij hoort wanneer je geen actiesportcameraatje hebt. Het arsenaal aan montagesteuntjes dat je er vervolgens bij hoort te hebben moet ook ruim zijn en als er één merk verstand heeft montagesteuntjes, dan is het RAM Mount wel. De kit die we testten bevat een stuurmontage, zuignap en klauw. Daarop kun je met de bijgeleverde armpjes (één kort á 60 millimeter en één lang á 95 millimeter) en kenmerkende 1 inch RAM-kogels allerlei extensies monteren. 

Bijvoorbeeld de smartphonehouder, die met een zogeheten RAM X-Grip met zijn vier poten, zowat elke smartphone stevig beet weet te pakken. Handig voor navigatie of rijdende selfies, wat je wilt. Alleen is mijn telefoon mijn alles en daarin ben ik waarschijnlijk niet alleen. Toch een eng idee om je uiterst prijzige telefoon vol contacten, foto’s en andere belangrijke informatie aan het stuur van je motor te bevestigen. Al zal het niet gauw aan de X-Grip of RAM Mount liggen wanneer ‘ie eraf kinkelt, want degelijk is het geheel zeker.

Nee, de actiesportcamerasteun gekoppeld aan de zuignap of klem zijn daarin wat fijner voor de mentale gesteldheid. De bevestiging van zo’n zuignap is nogal afhankelijk van de ondergrond, maar eenmaal op vlak materiaal had ik zelfs moeite hem naderhand weer los te krijgen. Desondanks bleef een borgdraadje als zekerheid een pré. De Tough-Claw, daarentegen; dat is het. 

Dik rubber aan de binnenkant zodat het bevestigingsoppervlak niet beschadigt en een bek die ver open kan (buizen van minimaal 15 tot maximaal 35 millimeter). Verder helpt het ook dat de klauw uiterst stevig uitgevoerd is. Geschroefde delen zijn – net als op de andere mounts – van roestvaststaal, dus oxidatie hoef je niet te vrezen. Het geheel blijft naar verwachting prima draaien en klemmen. Enige echte aanmerking op de klauw is dat je hem niet kunt vergrendelen en ontgrendelen. Helemaal losdraaien is dus een vereiste, maar als dat nu de moeite is? 

Getest door: Nick Enghardt
Informatie: www.emounting.nl
Prijs: Vanaf 16,95 euro

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.