dinsdag 23 juli 2024

2021 Ducati Hypermotard 950 SP: Euro 5 en nieuwe kleuren

De Ducati Hypermotard 950 familie is geüpdatet voor het modeljaar 2021 en introduceert een nieuwe kleurstelling voor de SP versie. Alle modellen voldoen aan de Euro 5 emissienorm* en zullen vanaf eind juni 2021 verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers.

De fun bike familie uit Borgo Panigale bestaat uit drie modellen: Hypermotard 950, Hypermotard 950 RVE en Hypermotard 950 SP. Drie verschillende keuzes, die het mogelijk maken voor de rijder om zowel plezier te hebben in de bochten als om gemakkelijk het stadsverkeer te trotseren met alle veiligheid die wordt geboden door Ducati’s geavanceerde elektronische uitrusting.

Eerste test 2021 Ducati Monster

Het ontwerp van de 2021 Ducati Hypermotard 950 is geïnspireerd op de look van motards en draait om de dubbele uitlaat onder het zadel en het gereduceerde kuipwerk die de mechanische componenten zichtbaar laat, inclusief het trellis achterframe dat lichtheid en essentie uitstraalt. De ergonomie van de motorfiets, ook afgeleid van de motardwereld, zorgt voor een rijpositie met een rechtopstaand bovenlichaam en brede ellebogen, wat zich vertaalt in een geweldige voertuigbeheersing, terwijl het vlakke zadel de mogelijkheid van brede bewegingen in de lengterichting garandeert.

De nieuwe kleurstelling van de SP versie verwijst naar de wereld van de MotoGP in de keuze van kleuren en die van ‘freestyle sports’ in de grafische lijnen, wat het dynamische en fun karakter van de motorfiets onderstreept. De Hypermotard 950 SP vertegenwoordigt de top van het gamma en onderscheidt zich van de andere twee modellen door Öhlins vering met grotere veerweg, Marchesini gesmede velgen en standaard Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

Het motorblok van de Hypermotard 950 familie is de 937 cc Ducati Testastretta 11° tweecilinder, die in staat is om 114 pk te leveren bij 9.000 tpm en een vlak koppel te genereren met een piek van 9,8 kgm bij 7.250 tpm. Deze vermogens- en koppelwaarden blijven ongewijzigd bij de overgang naar de Euro 5 homologatie.

De versnellingsbak is geüpdatet om makkelijker in neutraal te zetten wanneer de motorfiets stilstaat en om een maximale precisie bij het kiezen van de versnelling te garanderen , dezelfde technische oplossing wordt gebruikt bij de Monster en de SuperSport 950. Bij dit systeem is de schakelklok in lagers gemonteerd wat minder wrijving oplevert. Bovendien is de veer van de versnellingshendel sterker belast om te voorkomen dat het systeem in de tussenstanden stationair blijft draaien, wat tot een grotere precisie leidt.

De Hypermotard 950 in Ducati Red kleurstelling, de Hypermotard 950 RVE gekenmerkt door “Graffiti” kleurstelling en de Hypermotard 950 SP in de nieuwe “SP” kleur zullen vanaf eind juni 2021 te verkrijgen zijn bij alle Ducati dealers. De motorfietsen zijn ook beschikbaar in een 35 kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

Op de Ducati.com website is de Bike Configurator sectie beschikbaar, waar het mogelijk is om de modellen van de Hypermotard 950 familie te bekijken, uitgerust met de meest geschikte accessoires voor uw behoeften en stuur het eindresultaat naar de dichtstbijzijnde Ducati dealer om een afspraak te maken of een testrit te boeken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen