donderdag 22 februari 2024

2021 Honda CB350 RS is alleen voor India… zucht

‘Road Sailing’ is de nieuwe naam van de prachtige 2021 Honda CB350 RS die momenteel alleen in India op de markt wordt gebracht. Hij is afgeleid van de Honda CB350 H’ness maar heeft een andere zithouding, bandenmaten, zadel en richtingaanwijzers

De 2021 Honda CB350 RS is speciaal ontworpen voor de Indiase markt en volgt de CB350 H’ness. Dit model werd vier maanden geleden gepresenteerd en is een enorm succes met al meer dan 10.000 verkochte exemplaren. Beide modellen zijn identiek in blok en chassis, maar onderscheiden zich volgens Honda ‘op het gebied van toepassingen’. Honda zegt dat de afkorting RS ‘Road Sailing’ betekent om de roadster-houding van de nieuweling te benadrukken.

Honda H’Ness CB350 is verkoophit in India

Weinig verschillen, maar wel duidelijk andere details. Allereerst zijn de banden breder. De achterband heeft een 150/70 maat en neemt de plaats in van de 130/70 van de H’ness. We weten niet of de eindoverbrengingsverhouding ook is aangepast. De zitpositie is iets sportiever dankzij een lager stuur. De richtingaanwijzers zijn nu LED en er zijn manchetten op de voorvork bevestigd. De hele achterkant – inclusief het zadel – is opnieuw ontworpen voor een meer scramblerachtig uiterlijk. Tenslotte is de uitlaat nu matzwart in plaats van chroom.

Qua prestaties (21 pk @ 5.500 tpm en een maximumkoppel van 29,4 Nm @ 3.000 tpm) en gewicht (181 kg) is er niets veranderd ten opzichte van de H’ness, maar de motor is nog steeds mooi, persoonlijker en moderner. De Honda CB350 RS is verkrijgbaar in twee kleuren: Radiant Red Metallic en two-tone Black/Pearl Sports Yellow.

Honda CB750 FOUR: Het nieuwe normaal

Als deze mooie 2021 Honda CB350 RS ooit in Europa wordt ingevoerd, hoop je op een retouche van de historische Honda CB350 Four van de jaren 70. Die was met 34 pk tot het uiterste uitgeperst, prestaties die vandaag de dag bijna lachwekkend zijn. Natuurlijk zijn het verschillende motoren, maar het moderne jasje van de glorieuze CB van veertig jaar geleden blijft bevallen. We zijn dan ook heel benieuwd naar de impact van zo’n kleine CB in Europa.

2021 Honda CB350 RS
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen