Zes keer WorldSBK-kampioen, maar geen motorrijbewijs

Sommigen weten het misschien al, anderen zullen verrast zijn: zesvoudig WorldSBK-kampioen Jonathan Rea heeft geen motorrijbewijs. Maar hij is dat wel van plan en wil dat wij dat weten.

Jonathan Rea, die ongetwijfeld een van de beste motorrijders ter wereld is, heeft niet alleen geen motorrijbewijs, hij is zelfs al een keer gezakt voor het theorie-examen.

‘Mensen weten dat ik geen rijbewijs heb, maar ze weten niet dat ik een keer gezakt ben voor het theorie-examen. Ik heb een theorietest gedaan toen ik op het eiland Man woonde. Daar ben ik gezakt. Aan het begin van de lockdown vorig jaar had ik alle gegevens ingevuld om mijn theorie-examen in Belfast af te leggen, toen ik een bericht kreeg dat het testcentrum gesloten was’ zei Rea in een televisie-interview.

Jonathan Rea oorzaak diplomatieke rel tussen Noord-Ierland en Engeland

Binnenkort zal Rea waarschijnlijk opnieuw in de rijschool te zien zijn, ‘Ik wil mijn rijbewijs halen. Ik had dit coole idee om de reis van het theorie-examen naar het praktijkexamen te documenteren, een CBT te halen en het op YouTube te zetten of wat dan ook. Het is gênant dat ik zesvoudig wereldkampioen ben, maar niet naar de plaatselijke winkels kan rijden.’

Jonathan Rea in de rijschool is zeker interessant om naar te kijken. Het is ook leuk om te zien hoe hij serieus hij het onderwerp behandelt. Een racelegende is ook gewoon een mens.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?