zondag 4 juni 2023

Zes keer WorldSBK-kampioen, maar geen motorrijbewijs

Sommigen weten het misschien al, anderen zullen verrast zijn: zesvoudig WorldSBK-kampioen Jonathan Rea heeft geen motorrijbewijs. Maar hij is dat wel van plan en wil dat wij dat weten.

Jonathan Rea, die ongetwijfeld een van de beste motorrijders ter wereld is, heeft niet alleen geen motorrijbewijs, hij is zelfs al een keer gezakt voor het theorie-examen.

‘Mensen weten dat ik geen rijbewijs heb, maar ze weten niet dat ik een keer gezakt ben voor het theorie-examen. Ik heb een theorietest gedaan toen ik op het eiland Man woonde. Daar ben ik gezakt. Aan het begin van de lockdown vorig jaar had ik alle gegevens ingevuld om mijn theorie-examen in Belfast af te leggen, toen ik een bericht kreeg dat het testcentrum gesloten was’ zei Rea in een televisie-interview.

Jonathan Rea oorzaak diplomatieke rel tussen Noord-Ierland en Engeland

Binnenkort zal Rea waarschijnlijk opnieuw in de rijschool te zien zijn, ‘Ik wil mijn rijbewijs halen. Ik had dit coole idee om de reis van het theorie-examen naar het praktijkexamen te documenteren, een CBT te halen en het op YouTube te zetten of wat dan ook. Het is gênant dat ik zesvoudig wereldkampioen ben, maar niet naar de plaatselijke winkels kan rijden.’

Jonathan Rea in de rijschool is zeker interessant om naar te kijken. Het is ook leuk om te zien hoe hij serieus hij het onderwerp behandelt. Een racelegende is ook gewoon een mens.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image