2021 Kymco F9 elektrische sportscooter met versnellingsbak

Het Taiwanese Kymco heeft de sluiers van de 2021 Kymco F9 sportmotorscooter getrokken. Het is een elektrische motorscooter geworden uitgerust met een automatische tweeversnellingsbak, de eerste ter wereld. De batterijen zijn geïntegreerd in het chassis en het duurt slechts twee uur om ze op te laden. De actieradius bedraagt zo’n 120 km. En voor de in de stad is dat genoeg.

Kymco presenteert de F9 elektrische scooter. De F9 wordt aangedreven door een borstelloze elektromotor van 9,4 KW (12,78pk) en 30 Nm koppel die is gekoppeld aan een automatische tweeversnellingsbak. De 2021 Kymco F9 is de eerste elektrische tweewieler met hoe dan ook een versnellingsbak. De lithium-ionbatterijen van 96V 40 Ah laten volgens Kymco een bereik toe van 120 km. De batterijen wegen gezamenlijk 14 kg en het opladen ervan vergt slechts twee uur. Kymco geeft aan dat de F9 een acceleratie heeft van 0 tot 50 km/u in 3 seconden. De topsnelheid idie de F9 kan bereiken is 110 km/u.

2021 Kymco F9 kleurendisplay

De velgen van de Kymco F9 hebben een diameter van 14 inch en zijn geschoeid met 110/80-14- en 140/70-14-banden. Natuurlijk heeft de Kymco een kleurendisplay. Het zadel bevindt zich 790 mm boven de grond en het gewicht van het voertuig stopt bij 107 kg.

Honda Forza 750: Dikke motorscooter

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?