dinsdag 27 februari 2024

2024 Honda CB1000R: minder retro, meer streetfighter?

De volgende generatie Honda CB1000R zou sportiever en minder retro kunnen zijn. Momenteel zijn het slechts geruchten, die op het weg worden verspreid de Japanse website van webike.net.

De grote naked CB1000R is voor 2023 vrijwel ongewijzigd gebleven en flankeert in de Honda-prijslijst de gloednieuwe CB750 Hornet. De Hornet is terug is op de markt in een geheel nieuw jasje en wordt aangedreven door een gloednieuwe tweecilinder.

De geschiedenis van de Honda NR500

De CB1000R kwam in 2018 op de markt en maakt deel uit van het Neo Sports Café-gamma. Vanaf 2024 zou het uiterlijk van de gespierde naked wel eens totaal herzien kunnen worden.

De volgende generatie zou in feite een uiterlijk moeten hebben dat kan worden omschreven als ‘streetfighter’. Dus minder retro en veel sportiever. Een radicale wijziging die hoogstwaarschijnlijk verband houdt met de onverwachte mislukking van de Honda, althans in Europa.

In tegenstelling tot Japan, waar klassiek gestileerde modellen heel populair zijn, geven motorrijders op het oude continent de voorkeur aan agressievere en scherpere lijnen. De 2024 CB1000R zou verschillende technische oplossingen kunnen lenen van de nieuwe Hornet en terugkeren naar een uiterlijk dat vergelijkbaar is met die van het model uit 2008. Maar vooralsnog is het te vroeg om de geruchten met feiten te ondersteunen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen