dinsdag 16 juli 2024

40th Anniversary Editions van de Ninja 650 en Ninja 1000SX

Goed nieuws voor nostalgici! De legendarische Ninja-familie krijgt twee nieuwe modellen met een retro-uitstraling. Na het succes van de prachtige kleurstellingen voor de racetak van de Ninja-familie ter ere van het 40-jarig jubileum, zijn nu de Ninja 650 en Ninja 1000SX aan de beurt.

Kawasaki’s nieuwe pittige middenklassers: Benelux krijgt Ninja 500  en Z500 SE

De inspiratie voor deze Anniversary Editions komt uit het jaar 1985. Beide motorfietsen worden uitgevoerd in een zwart, zilveren en rode kleurstelling die doet denken aan de iconische Ninja-modellen die destijds in de Verenigde Staten onder de naam GPz werden verkocht. De herkenbare tweekleurige Firecracker Red- en Ebony-kleuren zijn geïnspireerd op de Kawasaki GPZ900R uit 1985. De zilveren lijn die de rode en zwarte panelen scheidt, is zorgvuldig gekozen om de helderheid van het origineel te evenaren.

Kawasaki Ninja 1000 SX 40th Anniversary

Er is oog voor detail bij deze Anniversary Editions. Zo wordt de tank voorzien van een speciaal 40th Anniversary-embleem en zijn de contouren van het ‘Ninja’-logo gereproduceerd volgens de originele ontwerpen. Daarnaast is het ‘Liquid-Cooled’-logo toegevoegd als knipoog naar de overstap van lucht- naar vloeistofkoeling aan het einde van de jaren ’80. Het zilverkleurige velglint maakt het plaatje helemaal af.

Deze 40th Anniversary Editions van de Ninja 650 en Ninja 1000SX zullen beschikbaar zijn in showrooms vanaf 2024, naast een levendige reeks standaardkleuren.

Kawasaki Ninja 650 40th Anniversary

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen