zaterdag 15 juni 2024

Alexander Buckan benoemt tot hoofd BMW Motorrad Design

BMW benoemt Alexander Buckan als nieuw hoofd van BMW Motorrad Design. Buckan gaat vanaf 1 januari 2024 aan de slag in zijn nieuwe positie. Daarmee volgt hij Edgar Heinrich op, die vanaf 2012 hoofd Design was. Heinrich gaat namelijk na 35 jaar bij BMW met pensioen. Buckan krijgt niet alleen de verantwoordelijkheid voor het ontwerp van alle tweewielige voertuigen, maar ook van de rijdersuitrusting en accessoires van de BMW Group.

2024 BMW R 1300 GS: alles wat je wilt weten

Buckan begon zijn carrière bij BMW Motorrad als transportontwerper in 2003. Sindsdien is hij verantwoordelijk geweest voor verschillende modellen, waaronder de BMW F 800 GS, BMW G 450 X, BMW R 1200 GS LC en BMW R 1200 GS Adventure LC. In april 2015 kreeg Buckan de positie van hoofd BMW Motorrad Vehicle Design. Als designdirecteur werkte hij samen met Edgar Heinrich aan het ontwerp van de BMW Motorrad VISION NEXT 100. Het ontwerp van de BMW CE 04 en BMW CE 02 e-scooters was ook de verantwoordelijkheid van Buckan, evenals het ontwerp van de nieuwe BMW R 1300 GS, die op 28 september 2023 zijn wereldpremière gaat beleven bij BMW Motorrad Welt in Berlijn.

“Met veel genoegen kunnen we onze ervaren collega en motorliefhebber Alexander Buckan presenteren als het nieuwe hoofd van BMW Motorrad Design,” stelt Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad, in een persbericht. “Alexander heeft al veel bijgedragen aan ons motorfietsontwerp als manager van ons designteam, waardoor hij de ideale keuze is om leiding te geven en nieuwe impulsen te geven aan BMW Motorrad Design,” voegt Adrian van Hooydonk, hoofd van BMW Group Design, eraan toe.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen