donderdag 22 februari 2024

Kijken: Amerikanen voeren Honda scooter op naar 180 pk

Normaal gesproken denk je nou niet aan snelheid als je aan een scooter denkt. Daarnaast is de Honda Zoomer een nog minder logische kandidaat voor snelheidsduivel. Toch brengen de heren van ‘Grind Hard Plumbing Co’ daar met een nieuwe YouTube-video verandering in.

De Zoomer heeft in de Verenigde Staten een iets andere naam, namelijk de ‘Ruckus’. Daarentegen heeft hij exact dezelfde specificaties als hier in Europa. Hij heeft een 49cc 4-takt ééncilinder, met 4 pk en 4,5 nm aan koppel. Dit was blijkbaar niet genoeg voor Grind Hard Plumbing Co, dus daarom hebben ze er een iets groter blok onder gegooid. Hoeveel groter vraag je? Nou misschien 1000cc groot. De heren hebben wel het fatsoen gehad om het motorblok Honda te houden, maar er staat nu ergens een CBR 1000RR die zijn hart mist.

Zien: in schuur gevonden Honda CB750 uit 1975 volledig opgeknapt

Om zo’n groot motorblok te plaatsen moest de hele midden- en achter sectie aangepast worden. Er zijn stukken uit het frame geslepen en stukken extra gefabriceerd. Maar het resultaat mag er zijn: de Zoomer heeft met 180 pk 40 keer zoveel kracht als het standaardmodel en maakt gemakkelijk donuts.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen